Herr Ober Schnitzel story

”Det var en gång en till synes liten tjej på dryga 28 år som var ute på fält i sitt arbete som säljare och tiden på dagen närmade sig lunch. Hon åkte runt och ville ha en snabb, god å nyttig mat, men det fanns inget att välja på. Så även denna dag slutade med att vara vrålhungrig vid hemkomst”.

Att utbudet på marknaden är så litet och uttjatat (pizza, hamburgare och korv) är ju bekant och därför föddes en idé att föra arvet från pappa (Herr) Hans Kühnel (Ober) vidare.

Som österrikisk kock tog han köksdörren in i det svenska köket och satte sin schnitzliga prägel och fick chocken när de svenska kockarna började lägga massa konstigheter som ansjovis på konstgjorda schnitzlar. Usch, sa han å gav dem en läxa, där han visade konsten att från grunden göra schnitzlar av färskt kött på ett sätt som bara han kunde (som jag nu kopierat).

Alte frau Oma (min farmor) satt hemma i Wien och kände som alla mammor till söner att de blonda oskuldsfulla flickorna i Sverige lockar bort deras barn, och med de rätta orden träffade min mamma, som då var servitris och grillkock, min pappa Herr Ober.

Ni förstår resten antar jag…

Å här är jag. Föddes med en schnitzel i munnen och med viljan att förändra världen! Jag gav mig ut i stora världen (Sverige…) (Västra Götaland…) (Kinna)… för att testa min talang på riktiga handgjorda/bankade och kärleksfullt kryddade schnitzlar. Var tvungen att i min blyghet se om någon annan än min kära familj (som ibland bara säger det man vill höra) tyckte om min schnitzel.

Vi byggde om hela vårt garage till ett storkök, utsåg min köttleverantör efter massa utbildning om hur man ska få till den bästa biten kött (min leverantör var trött på mina besök efter ett tag) och jag började med försiktighet banka mina första Herr Ober schnitzlar.

Jag köpte mig en sprillans ny snabbköksvagn som jag turnerade lite med på Göteborgskalasen och det visade sig vara en SUCCÉ! Meterlånga köer och slut på schnitzlar gjorde mig både rörd och upprörd.

Fick TILL SLUT en plats vid Kinna stationshus och kände sedan hur jag ville få möjligheten att se mina gästers nöjda ansiktsuttryck när de köpt sin schnitzel. Ville då bygga upp en restaurang där jag i lugn och ro kunde få fortsätta min väg i att rädda Sverige från hamburgare å pizza! Och Kinna BLEV det!

Vi jobbade i 40 nätter och 40 dagar för att förvandla Kinnas nedgångna stationshus till världens första Herr Ober Restaurang.

Servitrisen Frau Ober (mamma René) har sedan start följt, hjälpt, lyft och alltid peppat mig att satsa på Herr Ober. Har henne och min familj att tacka för mycket och utan dem hade jag nog aldrig haft tid att skriva detta. Nu har Vi öppnat den första restaurangen och håller på att lära upp oss och knyta samman den röda tråden för att kunna öppna nästa inom en snar framtid. Vi är snart uppe i 30 000 schnitzlar och ca 600 000 stycken bank med hammaren. (2012)

Så när ni äter denna schnitzel, tänk på hur den från början blev till.

Från januari 2019 tog vår käre svärson Daniel över vår verksamhet och driver den nu med lika mycket kärlek och energi som vi gjort. Han likväl som vi älskar schnitzel och vill sprida budskapet om bättre snabbmat vidare genom Herr Ober. Vi kommer naturligtvis finnas där för honom och fortsätta avnjuta Herr Ober schnitzeln vid våra familjemiddagar regelbundet.

Så återigen… Josefin_Kuhnel

TACK för att ni väljer just Herr Ober´s schnitzel! 

/ Josefin Kühnel Grundare

/ Daniel Jenca VD

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue